Mobil dünyasında etkinliğini her geçen gün artıran üreticilerin başında gelen Lenovo geçtiğimiz günlerde üstün özelliklere sahip ve aynı zamanda tasarımıyla göz dolduran Vibe Z2 Pro isimli amiral gemisi akıllı telefonu duyurdu. Lenovo büyük bir kesimin beğenisini kazanan üstün özellikli akıllı telefonun yeni görüntülerini yayınladı. Yayınlanan görüntüler eşliğinde telefonun bazı özelliklerine de değiniliyor.

Telefona ilişkin merak edilen hususların başında Vibe Z2 Pro'nun küresel çapta satışa sunulup sunulmayacağı geliyor. Mobil ürünleri genellikle Çin ve uzak doğu ülkelerinde satışa sunan Lenovo gelen haberlere göre Vibe Z2 Pro'yu özel pazarlarda kullanıcılarla buluşturacak. Söz konusu ülkeler arasında dileriz Türkiye de yer alır.

Şimdi dilerseniz Vibe Z2 Pro'nun teknik özelliklerine değinelim. Çinli üretici Vibe Z2 Pro ile Quad HD ekranlı telefonlar arasına ismini yazdırdı. Cihazda 6-inç büyüklüğünde Quad HD (2.560 X 1.440p) çözünürlüğünde ve 500 nit parlaklığa erişen IPS LCD ekran yer alıyor. Telefonun işlemci birimi de bir hayli iddialı görünüyor. 2.5GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 801AC işlemci, 578MHz hızında çalışan Adreno 330 GPU ve 3GB RAM Vibe Z2 Pro?nun güç birimini oluşturuyor.

Vibe Z2 Pro'da bir hayli iddialı bir arka kamera kullanılıyor. Optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip 4K Ultra HD video kaydı gerçekleştiren çift LED flaşlı 16MP kamera için ayrıca özel bir arayüz kullanılıyor. İddialı kamera birçok çekim modu ve manuel kontrollerle destekleniyor.

Vibe Z2 Pro'nun iddialı olduğu bir diğer konu ise pili. Lenovo 7,7mm kalınlığında olan Vibe Z2 Pro'ya 4.000mAh gibi yüksek kapasiteli bir pili sığdırmayı başarıyor. Metal malzemeden oluşan ve Android 4.4.2 KitKat işletim sistemiyle çalışan telefonda ayrıca 32GB dahili depolama, 5MP ön kamera, çift SIM kart desteği ve 4G LTE özellikleri yer alıyor.

Vibe Z2 Pro hakkında siz ne düşünüyorsunuz?



Kaynak: webinyo