Video Sitelerinden Seo Desteği

Etkili bir SEO çalışması yapabilmek için videoların önemi her geçen gün artmaktadır. Sitede kalma süresinin önemi son güncellemeler ile daha da önem kazanmıştır ve SEO açısından bakıldığında videolar, ziyaretçilerin sitede daha uzun süre vakit geçirmelerini sağlamaktadır. Günümüzde online videolar, bilgi paylaşımı açısından oldukça önemli hale gelmiştir. En büyük video sitesi ünvanını elinde bulunduran Youtube sitesinin sosyal ağlar içerisinde paylaşılma oranı oldukça yüksektir. Facebook ve Twitter üzerinden günde milyonlarca Youtube video paylaşımı yapılmaktadır.






Etkili SEO teknikleri ile videoları arama sonuçlarında üst sıralara çıkarmak ve kolay erişilebilir duruma getirmek mümkündür. Arama motorları bir videonun içeriğini anlayamazlar. Bu sebeple videolara uygulanan SEO yöntemleri; başlık, açıklama ve etiketlerden oluşmaktadır.


SEO Dostu Video Başlığı ve Açıklama Oluşturma


Video başlığınızı oluştururken başlık yapısını aranma ihtimali en yüksek olacak şekilde oluşturmanız, videoya erişimi kolaylaştıracaktır. Başlık içerisinde, açıklamada ve etiketlerde anahtar kelimeler mutlaka kullanılmalıdır. Anahtar kelimelerinizi seçerken, Google Adwords Anahtar Kelime Aracı

Kaynak