Twitter, Dünya Kupası'nda kullandığı bayraklı hashtag'lerin beğenilmesi üzerine Ramazan ayı için de benzeri bir uygulamaya geçti. Geçen yıl Ramazan ayında 74.2 milyon tweet atılmasının ardından Twitter'dan önemli bir hamle geldi. #Ramazan hashtag'ini kullananların tweetlerinde özel ikonlar çıkacak.

Ramazan ayı için özel hashtag (etiket) ikonları hazırlayan Twitter böyle hem Müslüman kullanıcılarına jest yapmayı hem de etkileşimi artırmayı hedefliyor. Twitter verilerine göre geçen Ramazan, Ramazan'la ilgili 74.2 milyon tweet gönderilmişti. Twitter bu kez bu sayıyı fazlasıyla artırmayı hedefliyor.

RAMAZANA ÖZEL İKONLAR
Bu özel ikonların tweet'lerinizde çıkması için ise İngilizce olarak #Ramadan ya da Arapça olarak #Eid hashtag'lerini eklemeniz gerekiyor. Türkçe olarak #Ramazan yazdığınızda da aynı sonucu elde ediyorsunuz. Ancak #Eid'in karşılığı olan Bayram için ikon çıkmıyor.



İFTAR VAKTİNİ TWİTTER SÖYLEYECEK
Buna ek olarak Ramazan'da oruç tutanların iftar ve imsak saatlerini Twitter'dan öğrenmesini isteyen sosyal ağ @alarabiya hesabıyla işbirliğine gitmiş. Bu hesabı mention'layarak #iftar ve bulunduğunuz şehri (#İstanbul gibi) yazdığınızda hesap orucunuzu açacağınız saati size bildirecek. Aynı durum #imsak hashtag'inde de geçerli.