Yarı otomatik granül dolum makinası sayesinde granül formundaki ürünlerin, akışkanlığı yüksek olan toz ürünlerin çalışılan ambalajlar ve kaplar içerisine kolayca dolum işlemleri yapılabilmektedir. Yarı otomatik granül dolum makinası modelleri ile yapılan dolum işlemlerinde granül ürünler istenilen ölçülerde ayarlanarak kaplar içerisine doldurulabilmektedir. Yarı otomatik granül dolum makinaları ile toz şeker, tuz, fasulye, mercimek, nohut, fındık, fıstık, toz ve taneli baharatlar gibi çeşitli türdeki ürünlerin dolum işlemleri yapılabilmektedir. Granül dolum makinası modellerinin hepsinde makinanın ürüne temas eden ve etmeyen tüm yüzeyleri SUS 304 paslanmaz çelikten imal edilmektedir.



Yarı otomatik granül dolum makinası modelleri FDA gıda normlarına uygun yapıdadır. Yarı otomatil granül dolum makinasının gövde kısmında topraklama sistemi mevcuttur. Ayrıca diğer tüm parçaların çalışma voltaj özellikleri ile de bu makine modelleri elektrik çarpma tehlikesine karşı da son derece emniyetli bir yapıdadır. Renas yarı otomatik granül dolum makinalarında ölçüm kapları polyetilen, paslanmaz çelikten veya kullanıcı ihtiyacına yönelik olarak farklı özellikteki materyalden üretilebilmektedir. Renas yarı otomatik granül dolum makinasının ölçüm kapları tek seferde 1300 ml ürün alımı gerçekleştirebilmektedir. RYD-G200 modeli ise tek seferde 2500 ml’ye kadar ürün alabilmektedir.

Yarı otomatik granül dolum makinaları kullanımı oldukça kolay olan PLC kontrol panel sistemine sahiptir. Kullanım paneli sayesinde kullanıcılar dolum ve genel çalışma prensiplerine göre ilgili ayarlamaları operatör panel üzerinden kolayca yapabilmektedir. Birçok özel teknik özellik içeren yarı otomatik granül dolum makinasında çalışma yaptığınız ürünün akıcılık özelliğine göre döner tablanın hız ayarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Bununla birlikte ölçüm kabının duruş pozisyonunu, dolumun nerede başlayıp nerede biteceğini ayarlayabileceğiniz gibi kullanım menüsü üzerinden kaç adet üretim yapıldığını sayabilirsiniz.

Renas yarı otomatik granül dolum makinası kullanıcılara iki ayrı çalışma özelliği sunmaktadır. İstenirse makinada yer alan pedal ile dolum işlemleri tetiklenebilmekte istenirse kolay kullanım menüsü üzerinden girilecek ayarlar ile makinanın dolumu otomatik olarak tetiklemesi sağlanabilmektedir. Yarı otomatik granül dolum makinalarının sahip olmuş olduğu redüktörlü step motor sayesinde dolum işlemleri oldukça hassas bir şekilde yapılmaktadır ve ürün kaybı yaşanmamaktadır. Yarı otomatik granül dolum makinalarında boşaltma ağzı kullanıcının ambalaj gamına göre farklı boyutlarda üretilebilmektedir. Granül dolum makinalarının bir diğer artı özelliği ise oldukça sessiz çalışması itibariyle çalışılan ortamda herhangi bir gürültü açığa çıkartmamaktadır.

Tüm granül ve akışkan toz ürünlerin dolum işlemlerini kısa sürelerde ve kolay bir şekilde yapmanıza imkan verecek olan ve çalışma hızınızı arttıracak olan granül dolum makinası modellerini uygun fiyatlar ve taksit seçenekleri ile Renas Makina'dan satın alabilirsiniz.

Kaynak: http://www.renasmakina.com/index.php...&article_id=32