Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1

    Standart Cumhurbaşkanı Erdoğan Erken Seçim Kararı Aldı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'ı AK Saray'da kabul etti. Kritik görüşmede Erdoğan, seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Karar, Resmi Gazete'de yayınlamdı.



    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ı kabulü sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, basına kapalı gerçekleşen görüşme, 4 saat 20 dakika sürdü. Hükümet kurulması için gereken 45 günlük sürenin sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa gereği seçimin yenilenmesi yetkisini kullanmak için TBMM Başkanı Yılmaz ile istişari görüşme yaptı.

    Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz ile istişare ederek, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104. ve 116. maddelerinin kendisine verdiği yetkiye istinaden, Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar verdiği bildirildi.

    RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine yönelik kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
    Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında "Başbakanlığa" başlığıyla yer alan kararda, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekili genel seçimi sonrasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı seçiminin yapıldığı 9 Temmuz 2015 tarihinden itibaren kırkbeş günlük sürede Bakanlar Kurulu kurulamadığından, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ile istişare edilerek, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104'üncü ve 116'ncı maddeleri gereğince Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar verildiği belirtildi.

    ERDOĞAN, YARIN DAVUTOĞLU'NU KABUL EDECEK

    Görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yarın saat 11.00'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul edeceği bildirildi. (AA)

  2. #2

    Standart Demirtaş'tan seçim hükümeti açıklaması

    Demirtaş'tan seçim hükümeti açıklaması

    Seçim hükümeti ile ilgili konuşan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Bizim için hangi bakanlık ve hangi ismin olacağı tartışma konusu bile değildir" dedi.



    HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş MYK toplantısı öncesi konuştu. Seçim hükümetine üye vereceklerini belirten Demirtaş, "Hangi bakanlık ve hangi isimin olacağı tartışa konusu bile değildir. İsimler üzerinden tartışma doğru değil" dedi.

    Hükümetin yarısının kadınlardan oluşması gerektiğini söyleyen Demirtaş şunları söyledi:
    Cumhurbaşkanı bugün Davutoğlu'na bir kez daha görev verecek sanırım. Partimizin tavrı net. Bize oy verenlerin seçim hükümetinde temsil hakkımızı kullanacağız. Bu Ak Parti hükümeti değildir, uzlaşmayla da sağlanmamıştır. Yeni hükümet kuruluncaya kadar geçici bir yürütme yetkisidir. HDP seçimin güvenliği açısından da iktidar olanaklarının kullanılmasının önüne geçmek için bu kararı almıştır.


    "DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRI YAPIYORUM"

    Bizim açımızdan hangi bakanlığın olacağı fark etmez, bütün arkadaşlarımız aynıdır. Davutoğlu'na şu çağrıyı yapıyorum. Türkiye 'nin yarısı kadındır, oluşturacağınız seçim hükümetinin yarısı da kadınlardan olmalıdır. Türkiye en azından kadın özgürlüğü bakımından ciddi bir hamle yapabilmelidir.

    KANDİL'DEN GELEN AÇIKLAMA
    Kandil'den gelen cevap bizim çağrımızla gelmedi, burada çağrılara kulak tıkayan sayın cumhurbaşkanı. Sadece HDP'liler barış istiyor diye bir yanılsama olmasın, bütün Türkiye barış istiyor. Birimizin iktidarı ve çıkarı için sessiz kalmayacağımızı belirtmeliyiz. Bu kadar iyi bir noktaya gelinmişken sırf HDP'yi baraj altında bırakmak için ülkeyi adım adım felakete götürmemeliyiz.


    Bu çılgınca politikalardan derhal vazgeçmelidir. Bunun hesabını tabii verecekler, ülkeyi savaşa sürüklediler. Sonsuza kadar gideceğiz, evlatlarımızı feda edeceğiz nidalarından vazgeçsinler. O dünyanın en ağır yükü olan tabutların altında bütün savaş hükümetleri kalmıştır, bunlar da kalacaktır. Bütün derdimiz hemen şu an silahların susmasıdır.


    'VEKİL LİSTESİ DEĞİŞMEYECEK'
    Erken seçimde HDP'nin milletvekili listelerinin değişip değişmeyeceğine ilişkin bir soruya da Demirtaş şöyle yanıt verdi, "Seçilen arkadaşlarımız vekillik yapamadılar. Bir çalışma yapıyoruz ama listeler çok değişmeyecek ve benzer bir liste ile seçime gideceğiz" dedi.

    Radikal

  3. #3

    Standart

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki ilk olacak seçim hükümetini kurma görevini mevcut Başbakan Davutoğlu'na verdi.

    Davutoğlu'nun görevi almadan önceki "bakanları ben belirlerim, uygun gördüğümüz isimlere teklif götürürüm" şeklindeki açıklamaları, zaten önceden seçim hükümetine bakan vermeyeceğini açıklayan CHP ve MHP'lilerin tepkilerine neden oldu.

    Bir üstteki mesajda yazdığı gibi HDP ise seçim hükümetine bakan vermek istiyor.

  4. #4

    Standart

    YSK Başkanı Sadi Güven Erken Seçim Tarihini Açıkladı

    Seçimler 1 Kasım 2015 Pazar günü yenilenecek... Türkiye yeniden milletvekillerini belirlemek ve yeni bir hükümet seçmek için 1 Kasım'da sandık başına gidiyor.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Cevap: 0
    Son Mesaj : 09.Temmuz.2015, 20:09
  2. Reaksiyon'da erken final kararı
    Konu Sahibi erkolay Forum Diziler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 29.Kasım.2014, 20:49
  3. Son Dakika: TİB Google+'ı Engelleme Kararı Aldı!
    Konu Sahibi WeBMasteR Forum İnternet
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 12.Haziran.2014, 18:28
  4. Son Dakika: TİB Google+'ı Engelleme Kararı Aldı!
    Konu Sahibi WeBMasteR Forum İnternet
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 12.Haziran.2014, 11:01

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Linux Hosting
Yasal Bildirim
Sitemizde paylaşım yapan tüm üyeler T.C.K 20. Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4. maddesinin 2. fıkrasına göre kendi konu ve mesajlarından sorumludur. Webmaster.bbs.tr hakkında yapılacak olan hukuksal ve diğer şikayetler için iletişim bölümünden iletişime geçilmesi halinde site yönetimi tarafından gereken işlemler yapılacak ve ilgili kişilere/kurumlara/vekillerine bilgi verilecektir.
Sosyal Medya