Hayat aşkla alakalı!


Elçin Orçun ilk albümü 'Pembe Bulut'u 3 Adım Müzik etiketiyle piyasaya sürdü. Albümdeki şarkıları dinleyince bir ilişkinin her evresini görüyor gibi oluyoruz... "Aslında bütün mesele aşkla alakalı. Bence hayat da aşkla alakalı zaten. Bana albümdeki şarkıları yazdıran şey aşk" diyen Elçin Orçun ile buluşup müzikal yolculuğunu konuştuk.






‘Pembe Bulut’ ilk solo albümünüz. Nasıl ortaya çıktı bu albüm?
Yöngün Keymen ile tanışmamız sebep oldu her şeye açıkçası. Albüm yapmak gibi bir niyetimiz yoktu fakat şarkılar bir anda çok hızlı çıkmaya başladı. Bir baktık ki elimizde çok fazla şarkı var. Kimyalar uyuşunca her şeyin ne kadar kolay olduğunu görmüş oldum. Oluşan şarkıların içinden de repertuvarı seçip işe koyulduk.

R&B türünde şarkılardan oluşan bir albüm yapıyorsunuz fakat Türk müzik piyasası pek alışkın değil böyle şeylere. Çekinmiyor musunuz hiç emekleriniz heba olacak diye?
Kendi müziğimi düşündüğümde tek bir kalıba sokamıyorum onu. Pek çok soundun ve türün içiçe olduğu bir şey ortaya çıkıyor genelde benim şarkılarımda. Albümün içinde Türk ezgileri de var Batı enstrümanları da var. Bunu bir dezavantaj gibi görmektense avantaj kabul etmeyi tercih ediyorum.Türkiye ’de müzik olduğu yerde kaldı, bir yere ilerlemiyor. Yeni ve özgün şeyler duymaya ihtiyacımız var.



Bu albümden önce uzunca zamandır internetten takip ediliyordunuz. Albümler hazırlayıp konserler verdiniz. Bir albüm sahibi olduktan sonra yaşanacak her şeyi albüm öncesinde yaşamıştınız. Neden ihtiyaç duydunuz böyle bir albüme?
En başından biri içgüdüsel olarak istediğim şey müziğimi daha fazla insana ulaştırabilmek. Sahnedeyken her seferinde başka gözlere bakabilmek. Bunu yapmanın çeşitli yolları var. Hangi yolu seçtiğinize bağlı biraz. Ulaşabildiğim her yere müziğimin gitmesi en büyük amacım. O yüzden de işleri profesyonel bir noktaya taşımam gerekiyordu.



İlk yasal albümünü yapmış bir underground müzisyen olarak bu albümden ne bekliyorsunuz?
Albümün çıkışından sonra ‘Ne değişti?’ diye soracak olursanız pek bir şey değişmedi. Ama şarkılarınız televizyonda dönmeye başlıyor yasal bir albümün ardından. Buralarda ne kadar çok görünebilirseniz insanlara o kadar çok ulaşabiliyorsunuz. Yasal albüm bu noktada önümü açtı diyebilirim.




‘Pembe Bulut’taki şarkıları dinleyince bir ilişkinin her evresini tek tek görüyor gibiyiz...
Aslında bütün mesele aşkla alakalı. Bence hayat da aşkla alakalı zaten. (Gülüyor) İnsanın başına her zaman gelen bir şey değil malum. Bana albümdeki şarkıları yazdıran şey aşk. Bir yandan da ilişkiler ve duygular üzerine kurulu gibi görünse de albümün içinde tatlı ve samimi bir şekilde derdini anlatmaya çalışan biri var. Hikayeye nasıl bakarsanız öyle görüyorsunuz.

O kişi pek ne istediğini de bilmiyor gibi görünüyor. Bir şarkıda ‘Gel’ diyor, bir başkasında ‘Git’. Bir şarkıda ‘Gelmezsen gelme, sana ihtiyacım yok’ diye küsüp sonraki şarkıda ‘Neden gelmiyorsun’ diye ağlıyor...
Hepimiz aslında biraz şizofreniz. Herkesin istekleri var. Onları bazen istiyoruz bazen istemiyoruz. Benim çok mutlu ve espriliyken bir anda çok duygu yüklü birine dönüşebiliyorum. Albüm eksi ile artının birbirini kabullenmesi gibi. Yaşarken içimizde tüm duygular oluşuyor. Pek fazla kategorize etmek istemiyorum bu duyguları.



İlk klibinizi ‘Hayrına’ya çektiniz. Bu süreçten bize bahsedebilir misiniz?
Çok sihirli bir süreçti. (Gülüyor) Hayat o kadar enteresan ki hiç olacağını düşünmediğin şeyler bir anda gerçekleşiveriyor. Ethem Cem’le bir araya geldik büyük aksiliklerden sonra. Klibi İstiklal Caddesi’nde çekmeye karar verdik. Şansımıza o gün İstiklal Caddesi bomboştu. Saatlerce süreceğini düşündüğümüz çekim çok hızlı şekilde bitti. Şehir hayatıyla doğanın kaynaşmasından oluşan bir albüm hazırlamaya çalıştım. Klibin de böyle olmasını istedik.




Bundan sonra neler olacak? Albümün ardından planlarınız neler?
Konserler başlıyor albümün ardından. 5 Haziran’da İstanbul Nayah’taydı, 12 Haziran’da Ankara Noxus’ta sahnede olacağım. Ardından da gidebildiğim her yere gitmeye çalışacağım. Başka bir planım yok şu sıra.


Elçin Orçun 12 Haziran’da Ankara Noxus’ta sahneye çıkacak.

Radikal