Google'ın ardından şimdi de sırada Apple var.


Apple'ın 8-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştireceği WWDC 15 etkinliği için geri sayım sürerken bir yandan da söylenti ve beklentilerle dolu haberler arka arkaya geliyor. Daha evvel de söylentiler olduğu üzere bu etkinlikte iOS 9'un görücüye çıkması ve ilk detaylarının paylaşılması bekleniyor. Bildiğiniz gibi bir süre önce Google'dan Android M duyurusu gelmiş ve detaylar paylaşılmıştı. Haliyle Apple'ın da yeni servis ve özelliklerle karşılık vermesi bekleniyor.


Cnet sitesi, iOS 9'da olabilecekler üzerine birkaç beklentiden söz etmiş. Örneğin Google Now servisine karşılık olarak daha güçlendirilmiş Siri ve toplantılar, takvim, yol bilgisi gibi konularda size otomatik olarak gerektiği anlarda bilgiler aktarabilecek bir servisten söz ediliyor. Bir diğer beklenti de hem kullanışlılık hem de görsellik bakımından klavye tarafında var. Bu çalışmada yeni tuşlara da yer verilebilir.


Ve son olarak bir de geriye dönük uyumluluktan söz edilmiş. iOS 9'un iOS 8'e kıyasla daha performanslı olması bir yana, eski cihazlarda da stabil çalışması bekleniyor. Örneğin iOS 9, iPhone 4s ve iPad 2 gibi cihazlar için son güncelleme olmakla birlikte bu cihazların kullanım ömrünü de artıracak unsur olabilir.

kaynak:https://www.sabah.com.tr/teknoloji/2...iplerine-mujde