PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PlayzToEarn | Best Blockchain Game List



etajex
01.Nisan.2022, 11:47
Play to Earn (https://playztoearn.com/), Türkçede oyna-kazan anlamına gelmektedir ve yeni bir video oyun türünü ifade etmektedir.

Geleneksel video oyunlarında oyun stüdyolarının amacı, oyuncudan olabildiğince çok para kazanmak olmuştur. Bu yüzden çok oyunculu çevrimiçi oyunlara Pay-to-Win (Öde-kazan) sistemi bile getirilmiş, oyuna maddi katkıda bulunan oyuncular oyun içi avantajlarla ödüllendirilmiştir. Play-to-Earn oyunları ise oyuncuyu oyunun ekonomisinin parçası kılmakta, oyunu oynarken bir yandan da para kazanabilmesine olanak sağlamaktadır.

Play-to-Earn (https://playztoearn.com/) sistemi bugün birçok NFT ve metaverse oyununda kullanılmaktadır. Kullanıcılar, oyunu oynadıkça gerçek paraya dönüştürebilecekleri tokenlar ve NFT’ler farm etmekte ya da toplamaktadır.

Play-to-Earn oyunları ile nasıl para kazanılır?

Bir play-to-earn oyununa katılıp bu oyundan para kazanmak istiyorsanız öncelikle ilgili oyunun desteklediği kripto para cüzdanlarından birinden hesap açmalısınız. Ardından cüzdanınızla oyuna giriş yapabilirsiniz.
Genelde play-to-earn oyunlarda tatmin edici miktarlarda para kazanabilmek için belirli bir yatırım yapmanız gerekir. Alien Worlds gibi kimi oyunlar size bir başlangıç aracı verseler de bunlar yetersiz kalır ve gün içinde daha fazla token çıkarmak için daha iyi araç gereçler, avatarlar, topraklar edinmek istersiniz. Bunlar, oyunun pazar yerinde NFT olarak satılır. Bu NFT’leri alıp satmak, herhangi bir NFT alıp satmak gibidir; yani hem NFT’nin belirli ücreti vardır hem de işlem ücreti ödersiniz. Bu yüzden play-to-earn oyunlarından gelir elde edebilmek için genelde cüzdanınızda oyunun tokenından bulundurmalısınız. Bu tokenları ise
Bitlo gibi kripto para borsalarından temin edip cüzdanınıza gönderebilirsiniz.

Play-to-earn oyunlarında, oyunun içeriğine göre token ve NFT toplayarak para kazanabilirsiniz. Daha fazla token ve NFT toplamak için günlük görevleri tamamlayabilirsiniz. Bazı oyunlar ise NFT’lerinizi ve tokenlarınızı stake ederek varlıklarınızı artırmanıza olanak tanır.
Topladığınız tokenları borsalarda itibari paraya dönüştürebilir, NFT’leri ise pazar yerlerinde satabilirsiniz.

Play-to-earn oyunları neden güvenlidir?

Oyunlardan para kazanmak yeni bir olgu değil. Birçok devasa çok oyunculu rol yapma oyununda (MMORPG) geliştirilen karakterler, yapılan eşyalar, silahlar gerçek kişiler arasında itibari paralarla zaten alınıp satılıyordu. Ancak eşya kopyalama, altın/para hileleri gibi sahtekarlıklar ve çeşitli dolandırıcılıklar sebebiyle bu geleneksel oyunlarda para ile alışveriş yapmak güvenli değildi.
Play-to-earn oyunları, oyun oynayarak para kazanmayı tamamen güvenli kılmaktadır. Çünkü bu oyunlar ve oyunların tokenları, blockchain üzerinde yer almaktadır. Bir başka deyişle, play-to-earn oyunlarındaki varlıklar birer blockchain verisidir. Blockchain teknolojisi, orijinalliği ve mülkiyeti kolayca ispat edebilmektedir. Bir kişinin bir blockchain verisini değiştirmesi, çoğaltması ya da silmesi neredeyse imkansızdır. Yani, bir play-to-earn oyunundaki tokenların ve NFT’lerin sahtesini üretmek mümkün değildir.



Social Media PlayzToEarn.COM Follow!

Facebook ; https://www.facebook.com/playztoearn
Twitter ; https://twitter.com/PlayzToEarn
Telegram ; https://t.me/playztoearntr
Youtube ; https://www.youtube.com/channel/UCcYUBSuQa-HoIGsP7QdSV5A/featured
Discord ; https://discord.gg/XxyXh85em6