Rusya'dan gelen ve sahip olduğu ikinci e-ink ekranıyla birlikte hem farklı kullanımların; hem de gerekli durumlarda şarjın çok iyi ...


Yeni Renk Seçeneğine Kavuşan Yota Phone 2 Ucuzladı!
Rusya'dan gelen ve sahip olduğu ikinci e-ink ekranıyla birlikte hem farklı kullanımların; hem de gerekli durumlarda şarjın çok iyi korunmasının önünü açan YotaPhone 2, yeni renk seçeneğine kavuştu. Siyah versiyonunun yanı sıra artık kullanıcılar, beyaz YotaPhone 2′yi de seçebilecekler. Yeni beyaz YotaPhone, Android 5.0 Lollipop işletim sistemine sahip olarak gelecek ve ucuzlayacak. 2014′ün ilk aylarında tanıtılan YotaPhone 2′nin sahip olduğu ilginç özellik, az önce de belirttiğimiz gibi iki farklı ekrana güç vermesi. YotaPhone 2, ön yüzünde 5"lik 1080p AMOLED bir ekrana; arkasındaysa 4,7"lik e-ink dokunmatik ekran. Bu ekran, cihazın şarjından çok çok az götürerek bize temel bildirimleri / haritalar bilgisini vs. veriyor. Oldukça yaratıcı ve pratikte çok işe yarayabilecek bir özellik olduğunu söylememiz gerek. Cihazın donanım özellikleri de oldukça iyi.




Ön ve arkası Corning Gorilla Glass 3′le korunan telefon, gücünü Qualcomm'un güçlü işlemcisi Snapdragon 801′den alıyor. 32GB -artırılamayan- depolama alanı, 2GB bellek ve 2,500mAh kapasitesindeki pil, A-GPS, GLONASS, FM Radio, 8MP'lik AF destekli ana kamera, 2.1MP arka kamera, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac ve Bluetooth 4.0 desteği de, telefonun diğer özellikleri arasında yer alıyor. Beyaz sürümle birlikte YotaPhone ucuzluyor da. Şimdiye kadar İngiltere'de 555£'a satılan cihazın fiyatı, 440£'a düşürüldü. Avrupa'da da benzeri bir fiyat düşüşü yaşandı: Cihaz, bu bölgede de artık 699$'a değil; 599$'a satılıyor. Firmadan gelen bilgilere göre telefon, yakın zamanda ABD pazarına da giriş yapacak.

Milliyet