İlk blog yazma maceram öyle sanıyorum ki bundan 6 sene kadar önce başlamıştı. O zamanki amatörlük ile elbette açtığım blog fazla bir yol kat edememişti. Daha sonra bilişim ile ilgili birkaç sektör ile uğraştım fakat bir türlü beceremedim, en sonunda da blog yazarı ve metin yazarı olarak hayatıma devam etmeye başladım. Geçen gün oturup, blog yazmanın bana üniversitede neler kattığını düşündüm. Sonra da bunları küçük bir liste olarak paylaşmayı düşündüm.


Her An Her Konuda Yazabilme Yeteneği


Şayet üniversite okuyorsanız yazma yeteneğiniz olmasa bile mutlaka bir şeyler yazabiliyor olmalısınız. Ben mi? Peh, anasını ağlatırım. Herkes 100 kelime yazarken siz 3 sayfa yazabiliyor veya bir konu hakkında dakikalarca yorum yapıp düşüncelerinizi açıklayabiliyorsunuz. Bu sayede kız tavlama konusunda da +9 etkileme itemine sahip olduğunuz ortada.


Bir Alanda Uzman Olabiliyorsunuz


Çoğu arkadaşınız okul bittikten sonra elindeki dandiri bir diploma ile ne yapacağını düşünürken siz kendinizi belli sektörler üzerinde odaklayabiliyorsunuz. Yani, şuan okul bitmiş olsa da sittin sene aç kalmam ve en azından bir öğretmen maaşı kadar maaş alabilirim.


Evet, Para Mutluluğu Satın Alabilir!


Herkes paranın mutluluğu satın alamayacağını söylüyor, kimse çöpler içinde yaşayıp mutlu olma peşinde koşmuyor? Ya da Zen felsefesi ile filan uğraşmıyor. Bu da demektir ki evet, para gerçekten mutluluğu satın alabilir özellikle de üniversitede! Herkes bir çayın hesabını yaparken siz sitelerinizden ve yazma yeteneğinizden elde ettiğiniz gelirler ile canınızın istediğini yapabiliyorsunuz.


Kral onlar ama Patron benim


Çoğu zaman rezil işler de yapabiliyoruz evet doğrudur ama şunun tekrar tekrar altını çizmek lazım, kral öyle veya böyle onlar olsunlar. Ben patron olanım! İstediğim gün kendime “Aaa gökyüzü maviymiş ya laaaaan” gibi bahaneler ile o günü es geçip istediğim işe zaman ayırabilirim.

Blog Yazma