Twitch Hacklendi, Şifreler Sıfırlandı

Popüler canlı yayın platformu Twitch, bir saldırının gerçekleştiğini ve güvenlik için şifrelerin sıfırlandığını duyurdu.



Popüler canlı yayın platformu Twitch, canlı oyun yayınlarının merkezi haline gelen en güçlü platformlardan biri.


Geçtiğimiz yıl birkaç satın alma iddiası sonrasında Amazon'un 970 milyon dolar karşılığında satın aldığı site, kısa süre önce önemli bir saldırı ile karşı karşıya kaldı.


Şimdilik saldırı sonucu kullanıcı şifrelerinin ya da bilgilerinin çalınıp çalışnmadığı bilinmiyor. Ancak Twitch, yapılan saldırı sonrasında kendi blogu üzerinden yaptığı açıklamada, kullanıcı hesaplarına izinsiz girişlerin yapılmaya çalışıldığı paylaşıldı.


Şifreler sıfırlandı, bağlantılar kesildi

Saldırı sonrasında ilk olarak tüm kullanıcı hesaplarının şifrelerini sıfırlayan Twitch, harici bağlantıları da kesti.


Yani eğer Twitch hesabınız varsa bu hesabın şifresi sıfırlanmış olacak. YouTube ya Twitter gibi hesaplarla yapılan bağlantılar da kesilmiş durumda.


Sonuç olarak şimdilik kullanıcı şifrelerinin çalınıp çalılnmadığı bilinmiyor. Ancak yapılan açıklama neticesinde Twitch kullanıcılarının hesaplarını kontrol etmeleri iyi olacak.

Gerekli destek verilecek

Ayrıca saldırı sonrası Twitch, tüm kullanıcılar ile bağlantı kurulacağını ve şifre sıfırlama ya da küçük bir ihtimal hesap çalınması durumu varsa, bu hesapların kullanıcılarına gerekli desteğin verileceğini belirtti.

SDN