Soğuk suyla duş almak fikri insanlara pek cazip gelmeyebilir ama inanın faydalarını öğrendikten sonra siz de almayı düşünüceksiniz.


Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir


Soğuk suyla duş almanın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini gösteren sayısız araştırma bulunmaktadır. Soğuk su, titremeye neden olduğu için metabolik hızı arttırır ve bağışıklık sistemini aktive eder.


Zayıflatır


Vücudumuz soğuğa maruz kaldığında ısınmak için daha fazla enerji üretmesi gerekir. Bu sayede ısınmaya çalışırken daha çok yağ yakar ve zayıflamaya yardımcı olur.




Kan dolaşımını hızlandırır


Soğuk su ile duş alanların kan dolaşımının daha hızlı olduğu kaydedilmiştir. Soğuk su kan akışını hayati organlara yönlendirir ve vücudun daha etkin kan dolaşımı yapmasını sağlar.


Depresyona karşı etkilidir


Soğuk suyun depresyonun semptomlarını azalttığı bilinmektedir. Depresif zamanlarda soğuk suyun altında bir müddet durduğunuzda kendinizi daha iyi hissettiğinizi göreceksiniz.


Cilt ve saçların parlamasını sağlar


Soğuk su açık gözeneklerin daralmasını sağlar. Bu sayede daha sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olursunuz. Ayrıca soğuk su ile duş alanların saçlarının daha parlak göründüğü belirtilmektedir.


Testesteron seviyesini arttırır


Soğuk duş alan erkeklerde testesteron seviyesinin daha yüksek olduğu saptanmıştır.


Sperm kalitesini yükseltir


Sıcak su ve ortamlar sperm kalitesini düşürür. Bebek sahibi olmak istiyorsanız soğuk duş almanız önerilmektedir.




Daha iyi uyursunuz


Uyku sorunu olanlara soğuk duş almaları önerilmektedir. Çünkü soğuk suyun sebep olduğu şok sonrasında vücudunuz rahatlayacak ve uykuya dalmada zorluk yaşamayacaksınız.


Nefes alışverişini düzenler


Soğuk suya maruz kaldığınızda daha derin nefes alma ihtiyacı hissedersiniz. Bu sayede akciğerleriniz açılır ve daha fazla oksijen alımını sağlar.