Bugünlerde Ctrl+Alt+Del yaptığınızda Görev Yöneticiniz çalışmıyorsa gerçekten ciddi bir sorun olduğundan şüphelenmekte haklısınız.


Bugunlerde en çok internet sitelerinden yayılan ve bilgisayara girdiği zaman birçok özelliği iptal eden bir virüs ile karşı karşıyayız. Bunun etkileri olarak ctrl+alt+delete çalışmaması, görev yöneticisi açılmaması, regedit, msconfig komutlarının çalıştır kısmından çalışmaması, bilgisayarda yüklü olan programların açılmaması, güvenli mod çalışmaması bunun gibi hatalar oluşturmaktadır. Bunların bir çoğu format atınca da geçmemektedir. Bilgisayarda kalıcı hasarlar vermektedir.


Bunları birçok iyi virüs programımı yakalayamayışının yanısıra silememektedir. Bunların engellebilmesi için herkesin kendine özgü bir güvenlik olanağına sahip olmanız gereklidir.


Bu virüsün engellemesi için öncelikli olarak bilgisayarınızda güvenliğine inandığınız bir antivirüs programı olması gereklidir. Uyarı yapması için bütün özelliklerinin etkin olması gereklidir.


İkinci güvenlik önleminde ise benim için en önemli gördüğüm güvenliliğinden emin olmadığınız sitelerden uzak durmanız....


grafik kanallardan bu virüslerin bulaşma oranı diğer sitelere göre daha yüksektir.


Ekranda beliren ve yanlışlıkla tıkladığınız reklamlara dikkat ediniz.


Günlük olarak bilgisayarınızda silinmesi gereken dosyaları siliniz.


Önerebileceğim programlar:


Ccleaner: geçici dosyaları günlük silmeye yarayan program.
AntiVİR:virüslere etkili bir antivirüs programı
Dr.Web CureIt! 5.00.4r.Web CureIT! şunları tarar ve siler:
Toplu Mail Solucanları E-mail Virüsleri P2P Virüsleri Internet solucanları Dosya Virüsleri Trojanları Ofis ve Makro Virüsleri Spyware Spybotlar Şifre ++++++ları Log Kaydediciler Adware Hack Araçları Backdoors Tüm tehlikeli zararlı yazılımlar
Trojen Kıller: trojen silici


Bunları yapıp silinmeyen bir trojen veya virüs ile karşılaşabilirsiniz. Bilgisayarınıza format attığınızda da halen bu sorun geçmeyebilir. Bunun için Vista veya Linux kurunuz. Sonra format atın, tekrar kurun, 2-3 defa deneyin. Bundan sonra büyük ihtimal ile sorununuz çözülecektir..