Kaspersky ve Symantec'e Boykot!

Çin Hükümeti, bilgisayarlarının güvenliğini yabancı merkezli bir yazılıma emanet etmek istemiyor. İşte Uzak Doğu'yu saran dev boykotun detayları.




Rusya merkezli Kaspersky Lab ve ABD merkezli Symantec, yabancı ülkelerin teknolojilerine pek de sıcak bakmayan Çin tarafından boykot listesine eklendi. Bu iki satıcının güvenlik ürünleri artık Çin Hükümeti'nin onayladığı güvenlik yazılımları arasında yer almıyor.

Çin'i kendi teknolojisi koruyacak

People's Daily haberine göre Çin'in antivirüs yazılımları için onayladığı markaların tamamı artık Çin merkezli şirketler: Qihoo 360 Technology Co, Venustech, CAJinchen, Beijing Jiangmin ve Rising.Konuyla ilgili olarak Symantec tarafı açıklama yapmazken, Kaspersky ise henüz detay vermek için erken olduğunu, ancak Çinli yetkilerle konuyu yeniden gözden geçirmeleri için iletişime geçtiklerini belirtti.


Snowden etkisi büyüyor

ABD'nin gözetleme çalışmaları geçtiğimiz yıl eski NSA çalışanı Edward Snowden tarafından ortaya çıkarıldığında, dünya genelindeki tüm devletler sert önlemler almaya başlamıştı.Çin de bu olayın ardından Microsoft, IBM ve Cisco System gibi yazılım devleriyle sık sık papaz olmaya başlamıştı. Çin'in süper güç haline gelmesinde kendi teknolojilerini zorla da olsa bu şekilde kullanıma alması önemli bir yer tutuyor. Ne dersiniz, acaba aynısını biz yapsak nasıl bir sonuç verirdi?

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - ShiftDelete.Net