WordPress wp-admin Admin Adresini Değiştirmek

Arkadaşlar bildiğiniz gibi wordpress de dashboard yani admin panel adresi standart olarak adres bildiğiniz gibi siteadresiniz.com/wp-admin dir.

Bu güvenlik açısından siteniz için tehlike oluşturabilir.Heralde wordpress admin sayfasının wp-admin olduğunu bilmeyen kimse kalmamıştır.Wordpress kullanımının tavan yaptığı bu günlerde yeni wp ile tanışan veya yapmayı bilmeyenlerin yapması gereken bir değişim olduğu kanısındayım.

Eskiden bunu değiştirmek biraz uğraştırırdı lakin artık çok kolay yükleyeceğimiz eklenti ile bu adresi değiştirebiliyoruz.Fazla uzatmadan gelin nasıl yapıldığını resimli şekilde görelim.

1.Adım

ılk olarak admin panelimizden eklenti bölümüne tıklayıp yeni ekle diyoruz daha sonra arama kısmına "Lockdown WP Admin" yazıyoruz ve eklentilerde ara butonuna tıklıyoruz.


2.Adım

Daha sonra karşımıza gelen ekranda zaten ilk başta istediğimiz eklenti çıkıyor ve şimdi kur seçeneğine tıklayarak eklentimizi kuruyoruz.


3.Adım

şimdide karşımıza gelen sayfada eklentiyi etkinleştir diyerek eklentimizi etkinleştiriyoruz.


4.Adım

Eklentimi etkinleştirdikten sora sol panelimizin alt kısmında eklentimizin butonu çıkıyor oraya tıklıyoruz ve ayarlarımızı aşağıdaki resimdeki gibi yapıp save options diyerek kayıt ediyoruz.



ışlemlerimiz bitti arkadaşlar oradaki benim test giris yazdığım bölüme istediğinizi yazıp o sayfadan panele giriş yapabilirsiniz.


Arkadaşlar ben normal hostta denedim sorunsuz şekilde çalışıyor. Test etmediğim hiç bir şeyi burada paylaşmıyorum. Sorun çıkartmayacaktır, çıkartırsa hostunuzdan eklentinin dosyalarını silin sorun kalmaz kolay gelsin.


Alıntı: https://daniskaner.com/wordpress/65-wordp...tirme.html

Kaynak: WordPress wp-admin Admin Adresini Değiştirmek