Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer ve beraberindeki heyet, Twitter Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Kamu Politikaları Direktörü Sinead McSweeney başkanlığındaki heyet ile İrlanda'nın başkenti Dublin'de bir araya geldi.


Acarer, görüşme sonrasında Dublin'de gerçekleştirilen görüşmenin "çok olumlu geçtiğini" söyledi. Acarer, görüşme konularının mevcut işbirliğinin güçlendirilmesi, karşılıklı talep ve önerilerin ele alınması, Twitter'dan tehdit ve kişisel hakların ihlali, mahkeme kararlarının uygulanması sürecinde ortaya çıkan sorunlar gibi başlıklardan oluştuğunu ifade etti. Görüşmede ele alınan konular arasında ofis açılması konusu da gündeme geldi.

İlki 14 Nisan'da Ankara'da yapılan toplantının Dublin'deki ikinci turunda en somut gelişme, "Türkçe canlı destek hattının kısa süre içinde devreye gireceğinin" ifade edilmesi oldu. Atılacak adıma göre Twitter'ın, bundan böyle herhangi bir şikayeti olan ya da sıkıntı yaşayan kullancılara destek olmak ve sorunlarını gidermek adına Türkçe canlı destek hattı kurulması kararlaştırıldı. Buna göre Twitter, Türkiye'de herhangi bir kullanıcının kişilik hak ihlali ya da tehdit gibi bir konuda canlı destek hattı ile iletişime geçerek şikayette bulunması durumunda konuyu ivedilikle inceleyip, gerektiğinde mahkeme kararı olmaksızın sorunun çözümünü kendisi gerçekleştirecek.

...

Görüşmelere katılan BTK Kurul Üyesi Ömer Fatih Sayan da Twitter ile görüşmelerin rutin hale geldiğini ve işbirliğini geliştirme adına bu görüşmelerin karşılıklı olarak yapılmaya devam edeceğini bildirdi. Sayan, Twitter'daki toplantıda firmada çalışan Türklerle de bir araya geldiklerini ifade ederek, karşılamada ekranda Türk bayrağı üzerine Türkçe

Kaynak