Dolma Kalem Nasıl Kullanılmalıdır?

Dolma kalem nasıl kullanılır? Sorusuna en iyi yanıtları bu yazımız içerisinde bulabilirsiniz. Öncelikli olarak dolma kalemi damak kısmı altta kalacak şekilde tutarak mürekkep akışının sağlandığı delinmiş kısmı görmemiz gerekmektedir. Dolma kalemler genelde yan tutulduğunda, ters şekilde tutulduğunda yazmadığı görülmektedir. Bir de kalemi elinize aldığınızda kapağın nasıl açılacağı ile ilgili bir bilginiz mevcut değilse, kapağı çevirmeniz faydanıza olacaktır.

Ayrıca dolma kalemler güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. UV adı verilmiş olan ışınlar, plastik türde bulunan dolma kalemleri kırılgan yapıya çevirmektedir. Ayrıca bu ışınlar mürekkebin gereğinden daha hızlı bir şekilde kurumasına neden olarak, damak tıkanıklığına yol açmaktadır. Kullandığınız kalemlerin mürekkepleri bitmiş durumdaysa, uzun bir sürede ürünü kullanmayacaksanız temizleyip bir kenara koymanız gerekmektedir. Ayrıca bilindik bir yanlışı da belirtmek isteriz ki! Dolma kalemi kolonya ile temizlemeyin. Ilık dereceli bir su ile temizleyin. Eğer mürekkep ılık su ile çıkmamakta ısrar ederse o zaman çay bardağı içerisine 3 damla bulaşık deterjanı damlatın ve deterjanı ılık su ile karıştırarak temizlemeyi deneyin.

Dolma Kalem Fiyatlarında Atlas’tan İyisi Yok

Dolma kalem satın almadan önceki süreçte bir takım özelliklere dikkat etmeniz gerekmektedir. Bir kalemde kaliteli diyebileceğimiz dört temel özellik yer almaktadır. Kalem için özel estetik, Kalemin fiziki özelliği, kalemin kullanışlılık durumu ve değeri. Bu dört unsuru kalem satın almadan önce mutlaka kontrol etmeniz, kararı bu etmenlere göre vermeniz gerekmektedir.

Öncelikle dolma kalem fiyatları arasında en önemli özellik olan estetik kavramını ifade edecek olursak, kalemin rengi, şekil, ebat, yapımı gibi unsurlar önde gelmektedir. Ayrıca kalemin üretim aşamasında kullanılmış olan materyaller, kalemde kullanılan mekanik, kalemin esnekliği, bir de kalemin ergonomisi estetiği ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca önemli dört unsurdan 2.ci yani fiziksel özellikte ise kalemi elimize aldığımızda hafifliği, kalemin uzunluğu, kalemin üretiminde kullanılmış olan malzemenin dayanıklılığı gibi etmenler fiziki yapıyı oluşturmaktadır.

Tükenmez kalemlerin fiyatlarıyla ilgili olarak bir diğer unsur kullanışlılık demiştik. Burada yer alan asıl amaçsa, satın aldığınız dolma kalemin kolaylıkla doldurulabilme özelliğine sahip olması, kalem içerisinde yer alan mürekkebin akış kalitesi, mürekkebin kaleme uyumu, satın aldığınız kalemin kolay kullanılabilir olması, ayrıca üretiminde kullanılmış olan mekanizmanın kullanılır özellikte olması gibi etmenleri ifade etmektedir.


Dolma Kalem Seti Atlas Kırtasiye’den Alınır

Dolma kalem seti ile ilgili kategorilerimizi incelediğinizde size uygun birçok ürünü bir arada bulabilirsiniz. Üstelik müşterilerimizin aramış oldukları ürünlere rahatlıkla satın alabilmesi adına Türkiye geneli her bölgeye kargo hizmetimizin olması da firmamıza olan ilgiyi daha da arttırmaktadır. Sayfamızı incelediğinizde Lamy, Fabio Ricco, Scrikss, Cross, Graf Von Faber Castell, Kwz, Victorinox, Parker, Kaweco gibi birçok markanın özel hazırlanmış dolma kalem setlerine ulaşabilirsiniz. Üstelik bu ürünleri kampanya düzenlediğimiz dönemlerde oldukça uygun fiyatlara satın alabilirsiniz.
https://www.atlaskirtasiye.com/prestij-kalem