İnternette ki yasaklanmış sitelere erişmek için tercih edilebilecek en uğraşsız ve en pratik yöntemlerin başında elbette proxy siteleri yer alıyor. Proxy siteleri ile hiçbir şey ile uğraşmanıza gerek kalmadan istediğiniz yasaklı sitelere giriş gerçekleştirebiliyorsunuz. Ayrıca bunun yanı sıra dilerseniz çerezleri kullanmama gibi ek özellikleri de aktif ederek gezinti yapabiliyorsunuz. Bu siteler genel de vekil siteler dediğimiz sitelerdir. Bağlanmak istediğiniz site ve sizin aranızda bir köprü işlevi görür. Yani bağlantı bilgisayarınızdan direkt olarak gerçekleşmemiş olur. Bunun hem iyi hem de kötü yanları mevcut. Örneğin gezmek istediğiniz siteye bir vekil aracılığı ile ulaştığınız için sitede ki dolaşım hızınız normalden biraz daha düşük olacaktır.

Bunun yanı sıra bir de reklamlar ile uğraşmanız gerekebiliyor. Ancak oldukça kullanışlı olduklarını ve hem gizliliği sunup hem de gizliliğin yanı sıra yasakları kaldırdığını göz önünde bulundurursak eğer oldukça işlevsel olduklarını kabul etmek gerekir. Herkesin bildiği ve global anlamda en çok kullanılan proxy sitelerinin başında ktunnel ve vtunnel gelmektedir. Elbette bu siteler İngilizce dile sahip oldukları için çok az da olsa İngilizcenizin olması gerekiyor. Ancak İngilizceniz olmasa bile rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer Türkçe servisleri istiyorsanız onlara da arama motoru üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Özellikle de ülkemizde proxy sitesi ihtiyacı çok fazla olduğu için bu alanda oluşturulmuş birçok kaliteli proxy servisine ulaşabilmeniz mümkün.

Ancak bunlar pratik olmasının yanı sıra hız düşüklüğü ve reklam nedeniyle artık insanlar tarafından tercih olmaktan uzaklaşmaya başladı diyebiliriz. Yine de her şeye rağmen hiçbir şey ile uğraşmadan direk olarak yasaklı sitelere giriş yapmak ya da bir siteye gizlice giriş yapmak istiyorsanız her zaman tercihiniz proxy siteleri olmalıdır.

Ktunnel - Yasaklı Sitelere Giriş Sitesi: ktunnelxproxy.com