Volkswagen, yarın basın mensuplarına kapılarını açacak Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA) öncesi, yepyeni Tiguan’ı resmi olarak tanıttı.

Defalarca casus fotoğrafçılara yakalanarak haberlerimize konu olan kompakt crossover, bundan 2 hafta önce kamuflajsız olarak yakalanmıştı. Heyecanlı bekleyiş sona erdi ve üretim formundaki Tiguan karşımıza çıtkı. Tasarım anlamında selefinden apayrı bir yaklaşıma sahip modelin ipuçları Cross Coupe GTE konsepti ile 2015’in ilk aylarında gösterilmişti. Diğer VAG grubu modellerinden alışık olduğumuz tasarım detaylarını sürdüren araç aslında pek fazla sürpriz öğesi bulundurmuyor.

Yeni Tiguan, eskisinden 60 mm daha uzun ve 30 mm daha geniş olmasına rağmen, 50 kg (110 lbs) daha hafif ve 33 mm daha alçak. Boyut artışı sadece dıştan görünenle sınırlı kalmıyor, aracın dingil açıklığı 77 mm uzayarak 2.681 mm seviyesine ulaşmış. Tüm bunların sonucu devasa bir iç mekan hacmiyle ödüllendiriliyor. Rakamlarla devam edelim, arka diz mesafesi tam 29 mm artarken, bagaj hacmi 145 litre artarak 615 litreye ulaşmış. Koltuklar yatırıldığında bu rakam 1.665 litreye kadar çıkıyor.

Herkesin yakından tanıdığı MQB platformunu kullanan yeni Tiguan, tamamı Euro 6 standartlarını karşılayan ve tamamı turboşarjlı toplamda 8 benzinli ve dizel motor seçeneğine sahip. 125 PS (92 kW), 150 PS (110 kW), 180 PS (132 kW) ve 220 PS (162 kW) güç üretebilen 4 farklı TSI seçeneğini, 115 PS (85 kW), 150 PS (110 kW), 190 PS (140 kW) ve 240 PS (176 kW) güç üretebilen 4 farklı TDI seçeneği takip ediyor. Tamamı önden çekiş (FWD) konfigürasyonuyla sunulacak bu motor seçeneklerinden giriş seviyesi haricindekiler opsiyonel olarak 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi ile tercih edilebilecek.

4MOTION opsiyonlu yeni Tiguan’lar, 5. nesil Haldex aktarma sistemiyle gelecek ve aracın yerden yüksekliği 11 mm artarak 200 mm’ye ulaşacak. Opsiyonel Off-Road ön takımı paketi de tercih edildiğinde modelin ön yaklaşma açısı 18.3 dereceden 25.6 dereceye çıkacak.

Alman üretici, yeni Tiguan’ın yük çekme kapasitesini 2.500 kg’a (5.511 lbs) kadar arttırdıklarının altını çiziyor. Ayrıca Otomatik Acil Durum Freni, Yaya Takibi, Otomatik Çarpışma Sonrası Freni ve Şerit Takip Asistanı gibi diğer VAG modellerinde sunulan tüm sürüş/güvenlik destek sistemleri donanım listesinde standart olarak yer alacak.

Wolfsburg’lu yeni crossover’ın iç mekanına geçtiğimizde, öngörülebileceği üzere aklımıza hemen Golf geliyor. Giriş seviyesi Trendline donanımında bile standart olarak 5 inç büyüklüğünde tek renkli dokunmatik ekran sunulacak. Comfortline ve Highline donanımlarına geçtiğinizde ise aynı 5 inç boyutundaki ekranın renkli versiyonu standart olarak sunulacakken opsiyonel olarak 8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekrana geçilebilecek.

8 inç’lik ekranla birlikte gelen yeni bilgi/eğlence sistemi Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink ve pek çok güncel özelliğe sahip olacak. Dört tekerlekten çekiş opsiyonuyla tercih edilen Tiguan’lar, orta konsolda bulunan 4MOTION Active Control düğmesiyle 4 farklı arazi modu arasında seçim yapabilecek. Bunlar; Onroad, Snow, Offroad ve Offroad Individual.

Passat’ta yaptığı hileyi devam ettirerek tanıtım fotoğraflarında önce 19 inç “Sebring” jantlara (20 inç opsiyonu da bulunuyor), gövde rengindeki sportif ön ve arka tampona, iki tonlu tavan spoilerine ve parlak siyah difüzöre sahip Tiguan R-Line versiyonunu gösteren VW, bu versiyon için kapsamlı bir iç mekan paketi de hazırlamış. Bu paketin içeriğinde mikrofiber kumaş döşeme (“Vienna” deri opsiyonel), “Kristal Gri” dikişler, siyah tavan döşemesi, R-Line logolu deri direksiyon, alüminyum kapı eşiği çıtaları ve paslanmaz çelik pedallar bulunuyor.

5 koltuklu yeni Volkswagen Tiguan, 2016’nın ikinci yarısında Meksika’da üretilecek, daha uzun dingil açıklığına sahip 7 koltuklu versiyona da kavuşacak.





















www.otopark.com