Android'e "Scorp" geldi

Yerli sosyal medya platformu Scorp, şimdi de Android uygulamasıyla Google Play’deki yerini aldı.




Sosyal medya, sözlük ve video kültürüne farklı bir soluk kazandıran yerli sosyal medya girişimi Scorp, kısa sürede sahip olduğu yüz binlerce kullanıcı sayısını katlayacak gibi görünüyor. Zira artık sadece iOS kullanıcıları değil, Android kullanıcıları da Scorp deneyimini yaşayabilecek.


Genç nüfus başta olmak üzere birçok kişi tarafından sevilen bir platform haline gelen Scorp, Türkiye çıkışlı olmasının yanı sıra, sahip olduğu farklı bir sosyal aktivite anlayışıyla da dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bugüne kadar sadece iOS kullanıcıları tarafından kullanılabilen ve bu haliyle 300 bine yakın kullanıcı sayısına ulaşan Scorp, Android uygulamasıyla birlikte çok daha geniş kitlelere ulaşacak gibi görünüyor.


Scorp Android Uygulaması

İlk olarak 7 Şubat 2015 tarihinde App Store üzerinden yayına giren Scorp, kullanıcıların belli kategorilere ait başlıklar altında, 15 saniyelik videolar yükleyerek bir konu hakkında görüş belirtmeleri için güzel bir ortam hazırlıyor. İnsanların her kategoriden aradıkları soruların cevabını bulabileceği bu yerli sosyal platformda, güncel sorunlar ve popüler konular üzerine 15 saniyelik mikro-videolar üretiliyor.


Daha önceki yazımızda da bahsettiğimiz üzere Scorp, Koç Üniversitesi’nde lisans düzeyinde eğitimlerine devam eden Sercan Işık ve İzzet Zakuto‘nun girişimi. Projeyi geliştiren ekip arasında Övünç Dalkıran, Kaan Uğurlu, Eda Alfasa, Sintia Behar, Barış Şenkal ve Şeyda Gündoğdu da yer alıyor. İki üniversite öğrencisi ile başlayan projede şu anda 450’den fazla üniversite öğrencisi bir takım halinde çalışıyor.


Türk yapımı bir sosyal medya uygulamasının da pekala küresel bir markaya dönüşeceği inancıyla geliştirilen uygulama, 6. haftanın sonunda AppStore’da en çok indirilen 100 uygulama listesine girdi. 12 haftada 185 binden fazla kullanıcıya ev sahipliği yapan Scorp, Haziran 2015 sonunda 280 bin kullanıcıyı gördü. Uygulamanın kullanıcı kitlesinin yaş ortalaması ise 22,5. 3 ayda kullanıcıların çektiği video sayısı 1 milyon. Kullanıcıların görüşlerini belirttiği mikro-videolardan derlenen videolar, internette 1.5 – 3 milyon arası kişiye ulaşıyor. Android uygulamasının kullanıma sunulması ve ilk ay beklenen indirme sayısıyla beraber, kullanıcı sayısının kısa süre içinde yarım milyona ulaşması hedefleniyor.

BTnet